Hoe het werkt

Laat me je meenemen met de luchtballon

Boeken of cadeaubon

Je hebt een ballonvaart geboekt bij Jahoo ballonvaarten of misschien wel een cadeaubon gehad. Nog niet geboekt? Geen probleem. Boek hieronder jouw ballonvaart.

Zin in een ballonvaart?
[button text="Vraag het hier aan" url="http://jahooballonvaarten.nl/contact/" type="ghost" target="" extra_classes="" ]

Contact

Neem contact op met mij en wij kiezen samen een geschikte datum die nog vrij is.
In de winter kun je overdag varen en vanaf maart tot en met oktober gaan we
’s ochtends vroeg of ’s avonds laat de lucht in. Dit komt omdat het in de zomer te warm is overdag en er teveel thermiek is.

Ballonvaart

Locatie

Het gaat gebeuren, je (eerste) ballonvaart. De dag dat je jouw droom laat uitkomen is aangebroken. Je rijdt naar de afgesproken plek waar je door ons welkom wordt geheten. Naast ons staat een stevige auto met daarachter een aanhangwagen. Je bent gekleed in een lange broek en draagt stevige schoenen want dat adviseren we je graag.

Opbouw

We gaan de ballonmand uit de trailer halen en opbouwen. Jij kunt hierbij helpen en kijken hoe het eraan toe gaat. Is de mand opgebouwd dan wordt de ballon uit de zak gehaald en aangekoppeld aan de mand. Dan trekken we de ballon helemaal uit en leggen we deze open. Dan kan de ventilator aan en wordt er koude lucht in de ballon geblazen. Mensen van het team gaan naar de achterkant van de ballon en plakken de parachute dicht. De parachute trekt de piloot open in de lucht om te dalen, een beetje warme lucht eruit en je zakt. Is de parachute gesloten en zet je de vlam in de ballon dan stijg je weer.

Opstijgen

Als de ballon vol genoeg is wordt er warme lucht in de ballon geblazen. Zo komt de ballon langzaam omhoog en wordt hij rechtgezet. De passagiers mogen nu instappen wat voor velen een spannend gevoel geeft. Nu begint jouw droomvaart! Wanneer de ballon warm genoeg is word het touw waarmee hij aan de auto vast zit los gemaakt en vertrekt je rustig het luchtruim in.

In de lucht

Even zwaaien naar de mensen beneden en dan volop genieten van jouw ballonvaart. Heb je tijdens de vaart vragen stel deze gerust aan de piloot. Hij zal je alles uitleggen. Geniet nu een uur lang van het mooie Zeeland. Familie en vrienden kunnen gewoon achter de ballonauto aanrijden om vanaf de grond de vaart te volgen.

Landing

Na een uur zal de piloot gaan zoeken naar een geschikt landingsterrein en wordt de ballon weer veilig aan de grond gezet, hier stopt jouw ballonvaart maar nog niet jouw avontuur! De ballon wordt plat getrokken door het volgteam. Nu gaan we gezamenlijk de ballon weer inpakken. Als alles weer netjes terug in de trailer zit drinken we nog een lekker glas champagne en praten we na over de vaart en onze andere avonturen!

Ervaring delen

Als iedereen tevreden is keren ook wij weer tevreden huiswaarts met als doel, ons volgend avontuur en daar kunnen jullie ons bij helpen door jullie ervaring met anderen te delen. Like op Facebook Jahoo ballonvaarten en schrijf een recensie. Ook zal je hier vele foto’s op terug vinden en een link naar de foto’s van jouw ballonvaart.

Van opbouw tot landen

Bekijk het hier.

[video_play src=”https://www.youtube.com/watch?v=I0h0y8Q-2JI” width=”1280″ size=”xl-icon” icon=”glyphicons-play-button”]